Recept

Chodská zabijačková krvavá tlačenka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 300 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 220 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51997
Kategorie: Ostatní

Ingredience

6 ks Bobkový list
20 ks Česnek
4 ks Cibule
2 polévková lžíce Majoránka
1 polévková lžíce Nové koření celé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 polévková lžíce Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sůl
5 l Vepřová krev
1 kg Vepřová plec
4 ks Vepřové koleno
4 ks Vepřové nožičky
1 kg Vepřový bok
8 l Voda pitná
0,5 polévková lžíce Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

110% Kalorie 2,173 kcal
Kilojoule 9 091kJ
2% Sacharidy 8 g
203% Tuky 152 g
42% Sodík 831 mg
334% Bílkoviny 188 g

Chodská zabijačková krvavá tlačenka postup přípravy receptu:

1

Dobře očištěné a omyté 4 nožičky, 4 kolena, 1 kg vepřové plece a 1 kg bůčku dáme vařit do velkého hrnce přibližně s 6-8 litry vody. Všechno maso musí být zakryté vodou. Přidáme 4 celé oloupané cibule, 3 lžíce soli, 6 bobkových listů, lžíci celého černého pepře, lžíci nového koření, majoránku a 0.5 lžíce zázvoru. Vodu přivedeme k varu, poté budeme teplotu udržovat tak, aby voda jen mírně probublávala. Maso vaříme téměř 100-120 minut doměkka.

2

Potom ho vyjmeme, necháme chvilku vychladnout, obereme od kostí, chrupavek a žilek. Kůže a tučné maso pomeleme na masovém strojku a dáme do velké mísy. Část kůží podle chuti můžeme i nakrájet na proužky. Libové maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a přidáme k pomletým kůžím. Ještě přidáme čerstvou vepřovou krev, vývar z masa (asi 1 litr), utřený česnek, mletý pepř, směs důkladně promícháme a naplníme do umělých střev určených pro tlačenku. Tlačenku dobře uzavřeme provázkem a dáme do hrnce s 5-7 litry vody vařit. Vaříme 3 hodiny jen při 82 °C (teplotu si musíme hlídat). Uvařenou tlačenku vyjmeme, propíchneme jehlou a necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept