Jednoduchý recept

Pečená husa s rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 51998
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 ks Husa domácí
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 hrst Petržel kudrnka
2,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
250 g Rýže loupaná
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
50 g Šunka dušená
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

93% Kalorie 1,844 kcal
Kilojoule 7 716kJ
11% Sacharidy 40 g
202% Tuky 152 g
26% Sodík 519 mg
128% Bílkoviny 72 g

Pečená husa s rýží postup přípravy receptu:

1

Šunku a slaninu rozkrájíme nadrobno. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí a pepřem.

2

Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.

3

Husu omyjeme, osušíme a naporcujeme. Jednotlivé porce potřeme ochuceným česnekem a vložíme do máslem vymazaného pekáče, přisypeme nakrájenou šunku a slaninu, podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení porce masa poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.

4

V dostatečném množství mírně osolené vody uvaříme doměkka rýži, pak ji scedíme a necháme okapat.

5

Když jsou porce husy měkké, vyjmeme je z pekáče, na jeho dno rozložíme nakrájenou cibuli a polovinu uvařené rýže, vrátíme zpět maso, nasypeme zbylou rýži a nakrájenou petrželku. Pekáč dáme opět do trouby a vše ještě přibližně 15 minut pečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept