Jednoduchý recept

Jehněčí řízek smažený (minutka)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 520
Kategorie: Maso

Ingredience

1000 g Jehněčí kýta
100 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 ml Olej rostlinný
200 g Strouhanka
30 g Sůl
80 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 598kJ
5% Sacharidy 18 g
32% Tuky 24 g
69% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 22 g

Jehněčí řízek smažený (minutka) postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kýtu opláchneme, zbavíme povrchových blan a přes vlákno ji nakrájíme na tenčí řízky. Naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme.

2

Řízky obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách usmažíme dozlatova.

3

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept