Recept

Ženevský hruškový koláč

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 52000

Ingredience

50 g Cukr skořicový
50 g Cukr třtinový
100 g Hrozinky
700 g Hrušky
100 g Kandované ovoce
300 g Listové těsto
20 ml Olej olivový
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 211kJ
9% Sacharidy 32 g
87% Tuky 65 g
0% Sodík 10 mg
6% Bílkoviny 3 g

Ženevský hruškový koláč postup přípravy receptu:

1

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Listové těsto rozválíme a plát rozložíme do máslem vymazané dortové formy. Posypeme skořicovým cukrem a poklademe plátky hrušek. V misce smícháme hrozinky, cukr a nasekané kandované ovoce a nasypeme na hrušky. Zakapeme olejem a bílým vínem a po celé ploše přelijeme smetanou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept