Ženevský hruškový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ženevský hruškový koláč
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52000 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
50 g | Cukr skořicový |
50 g | Cukr třtinový |
100 g | Hrozinky |
700 g | Hrušky |
100 g | Kandované ovoce |
300 g | Listové těsto |
20 ml | Olej olivový |
2 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 15,8mg |
Draslík | 88,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hrušky, Kandované ovoce, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Hrozinky, Listové těsto, Olej olivový, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ženevský hruškový koláč postup přípravy receptu:
1 | Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Listové těsto rozválíme a plát rozložíme do máslem vymazané dortové formy. Posypeme skořicovým cukrem a poklademe plátky hrušek. V misce smícháme hrozinky, cukr a nasekané kandované ovoce a nasypeme na hrušky. Zakapeme olejem a bílým vínem a po celé ploše přelijeme smetanou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut. |