Smetanový koláč z Appenzellu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanový koláč z Appenzellu
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52001 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
60 g | Hrozinky |
150 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
---|---|
80 g | Cukr krupice |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka polohrubá |
6 dl | Smetana 12% (konzumní) |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 109,8mg |
Draslík | 34,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 94,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Strouhanka, Vejce slepičí, Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanový koláč z Appenzellu postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, másla, cukru a vejce vypracujeme křehké těsto, které rozválíme a rozložíme do dortové formy. V rendlíku z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, do které postupně vmícháme smetanu a necháme přejít varem. Do odstavené kaše vmícháme žloutky, smetanu a cukr a nakonec tuhý sníh z bílků. Dno z těsta ve formě posypeme strouhankou a hrozinkami a na ně navršíme smetanovou náplň. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut. |