Recept

Dudácká kapsa z Domažlic

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 52002
Kategorie: Maso

Ingredience

1,5 dl Bujón houbový
3 ks Cibule
1,5 polévková lžíce Hořčice
1 polévková lžíce Kečup
1 polévková lžíce Koření Steak 7 pepřů
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 dl Olej slunečnicový
2 kávová lžička Sůl
700 g Vepřová kýta
200 g Vepřový bok uzený

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 080kJ
4% Sacharidy 16 g
74% Tuky 56 g
59% Sodík 1 g
74% Bílkoviny 42 g

Dudácká kapsa z Domažlic postup přípravy receptu:

1

Vepřovou omytou a osušenou kýtu nakrájíme na 4 silné plátky. Každý plátek z jedné strany nařízneme tak, že utvoříme hlubokou "kapsu". Očistíme 3 cibule, jednu nakrájíme na 4 silnější kolečka, dvě pokrájíme nadrobno a odložíme do misky. "Kapsy" zevnitř potřeme hořčicí a vložíme dovnitř plátek uzeného libovějšího bůčku a kolečko cibule. "Kapsy" uzavřeme párátky, osolíme a hustě posypeme steakovým kořením z každé strany.

2

V hlubší větší pánvi rozpálíme olej a "kapsy" z každé strany orestujeme dozlatova. Když je maso měkké, vyjmeme ho z pánve, odložíme do mísy a uchováme teplé. Na omastek dáme pokrájenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Poprášíme moukou, promícháme, přidáme houbový bujón, povaříme asi 6 minut. Přimícháme kečup, šťávu necháme přejít varem. Přecedíme ji přes síto do rendlíku.

3

Vepřové dudácké kapsy dáme na talíře, polijeme šťávou a servírujeme.

Poznámka

K masu podáváme podle chuti opékané brambory nebo hranolky s oblohou z čerstvých rajčat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept