Dudácká kapsa z Domažlic - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dudácká kapsa z Domažlic
Dudácká kapsa z Domažlic
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52002 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 dl | Bujón houbový |
3 ks | Cibule |
1,5 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Koření Steak 7 pepřů |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
2 kávová lžička | Sůl |
700 g | Vepřová kýta |
200 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 141,1mg |
Draslík | 881,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 13,8mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón houbový, Hořčice, Kečup, Koření Steak 7 pepřů, Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dudácká kapsa z Domažlic postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou omytou a osušenou kýtu nakrájíme na 4 silné plátky. Každý plátek z jedné strany nařízneme tak, že utvoříme hlubokou "kapsu". Očistíme 3 cibule, jednu nakrájíme na 4 silnější kolečka, dvě pokrájíme nadrobno a odložíme do misky. "Kapsy" zevnitř potřeme hořčicí a vložíme dovnitř plátek uzeného libovějšího bůčku a kolečko cibule. "Kapsy" uzavřeme párátky, osolíme a hustě posypeme steakovým kořením z každé strany. |
2 | V hlubší větší pánvi rozpálíme olej a "kapsy" z každé strany orestujeme dozlatova. Když je maso měkké, vyjmeme ho z pánve, odložíme do mísy a uchováme teplé. Na omastek dáme pokrájenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Poprášíme moukou, promícháme, přidáme houbový bujón, povaříme asi 6 minut. Přimícháme kečup, šťávu necháme přejít varem. Přecedíme ji přes síto do rendlíku. |
3 | Vepřové dudácké kapsy dáme na talíře, polijeme šťávou a servírujeme. |
Poznámka
K masu podáváme podle chuti opékané brambory nebo hranolky s oblohou z čerstvých rajčat.