Králík na pivu s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na pivu s pórkem
Králík na pivu s pórkem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52012 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1200 g | Králík |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 ks | Pórek |
4 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 172,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na pivu s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Šalotky očistíme, rozkrájíme na čtvrtky. Stroužky česneku oloupeme. |
2 | Králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme, jednotlivé porce opepříme a osolíme. |
3 | V nižším hrnci rozehřejeme olej a porce králíka na něm ze všech stran opečeme. Poté k nim přidáme krájený pórek, šalotky i celé stroužky česneku, přilijeme pivo s trochou vody a vše přikryté poklicí dusíme, až bude maso měkké. |
4 | V průběhu dušení občas promícháme, podle potřeby přiléváme vodu. |
5 | Porce králíka podáváme s rýží, přelité vypečenou šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.