Jednoduchý recept

Králík na pivu s pórkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52012

Ingredience

1200 g Králík
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 ks Pórek
1 špetka Sůl
3 dl Voda pitná
4 stroužek Česnek
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 283kJ
8% Sacharidy 30 g
23% Tuky 17 g
23% Sodík 465 mg
115% Bílkoviny 65 g

Králík na pivu s pórkem postup přípravy receptu:

1

Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Šalotky očistíme, rozkrájíme na čtvrtky. Stroužky česneku oloupeme.

2

Králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme, jednotlivé porce opepříme a osolíme.

3

V nižším hrnci rozehřejeme olej a porce králíka na něm ze všech stran opečeme. Poté k nim přidáme krájený pórek, šalotky i celé stroužky česneku, přilijeme pivo s trochou vody a vše přikryté poklicí dusíme, až bude maso měkké.

4

V průběhu dušení občas promícháme, podle potřeby přiléváme vodu.

5

Porce králíka podáváme s rýží, přelité vypečenou šťávou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept