Králík na pivu a směsi koření - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na pivu a směsi koření
Králík na pivu a směsi koření
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52013 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
800 g | Králík |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Nové koření celé |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 172,0mg |
Draslík | 708,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Kmín celý, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na pivu a směsi koření postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. |
2 | Králíka omyjeme, osušíme, osolíme. |
3 | V pekáči rozpustíme máslo, přidáme kolečka cibule, bobkový list, celý pepř, nové koření a kmín. Do pekáče vložíme králíka, podlijeme pivem s trochou vody a přikrytého poklicí pečeme ve vyhřáté troubě do měkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby doléváme vodu. |
4 | Měkkého králíka vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáči zaprášíme moukou, krátce osmažíme, dochutíme pepřem, solí a převaříme. |
5 | Porce králíka na talířích přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.