Vepřový jazyk na cibulce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový jazyk na cibulce
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 52014 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Nové koření celé |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 ks | Pórek |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
25 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vepřový jazyk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 257,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vepřový jazyk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový jazyk na cibulce postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a rozpůlíme, jednu polovinu nakrájíme nadrobno. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Slaninu rozkrájíme na kostičky. |
2 | Vepřové jazyky omyjeme a uvaříme doměkka ve vařící vodě s polovinou cibule, nakrájeným pórkem, celerem a kořením. Měkké jazyky vyjmeme, oloupeme a podélně rozkrájíme na 4 díly. |
3 | V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm kostičky slaniny a nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme pivem a vaříme na mírném ohni, až omáčka zhoustne. Pak do ní přidáme naporcované jazyky, dochutíme pepřem a solí a přibližně 10 minut pod poklicí dusíme. |
4 | Jazyky podáváme přelité omáčkou s dušenou rýží. |