Jednoduchý recept

Smažený vepřový mozeček

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52015

Ingredience

4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej olivový
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
6 polévková lžíce Strouhanka
2 ks Vejce slepičí
800 g Vepřový mozek
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 521kJ
3% Sacharidy 10 g
32% Tuky 24 g
19% Sodík 386 mg
45% Bílkoviny 26 g

Smažený vepřový mozeček postup přípravy receptu:

1

Vepřový mozeček spaříme horkou vodou a odstraníme z něj všechny blány a krev. Rozdělíme ho na porce, které postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.

2

V pánvi rozehřejeme olej a obalené porce mozečku v něm smažíme z obou stran dozlatova. Usmažené porce osolíme a podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept