Vepřová slezina na cibuli a pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová slezina na cibuli a pivu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52016 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 plátek | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kari koření |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
800 g | Vepřová slezina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 727,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibule, Kari koření, Strouhanka, Sůl, Vepřová slezina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová slezina na cibuli a pivu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Vepřové sleziny omyjeme a umeleme najemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme mleté sleziny, podle chuti okořeníme a osolíme, přilijeme pivo, promícháme a zahustíme strouhankou. |
3 | Směs mažeme na plátky toustového chleba, necháme krátce zapéct v předehřáté troubě a podáváme. |