Telecí játra dušená na pivě a cibulce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra dušená na pivě a cibulce
Telecí játra dušená na pivě a cibulce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52017 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
800 g | Játra telecí |
1 špetka | Kmín mletý |
100 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 698,0mg |
Draslík | 692,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 78g |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra telecí, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra dušená na pivě a cibulce postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Játra omyjeme studenou vodou, odstraníme z nich blány, spaříme horkou vodou a nakrájíme na menší kousky. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, přidáme kousky jater a za stálého míchání je opečeme ze všech stran. Pak do pánve přilijeme pivo s trochou vody a játra pod poklicí dusíme, až změknou. |
3 | Měkká játra vyjmeme z pánve, tuk vydusíme, zaprášíme moukou, dochutíme pepřem, paprikou a kmínem, prudce osmahneme, podlijeme trochou vody, promícháme a necháme krátce převařit. Omáčku osolíme, vložíme do ní játra, vše ještě krátce prohřejeme a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařená rýže.