Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 52022

Ingredience

30 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí
Na těsto
200 g Cukr krupice
25 g Droždí
10 ml Griotka
200 g Hrozinky
1 dl Mléko polotučné
400 g Mouka polohrubá
200 g Máslo čerstvé
5 g Skořice mletá
3 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 625kJ
10% Sacharidy 37 g
143% Tuky 107 g
8% Sodík 165 mg
13% Bílkoviny 8 g

Zimní koláč postup přípravy receptu:

1

Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme sůl, skořici, třešňovici a vejce. Postupně vmícháváme mouku a mléko s rozmíchaným droždím a vypracováváme těsto. Nakonec vmícháme hrozinky a důkladně hněteme těsto několik minut.

2

Dortovou formu vymažeme 2 lžícemi másla, těsto do ní namačkáme, zakryjeme utěrkou a necháme v teple 1 hodinu kynout. Vykynulé potřeme ušlehaným vejcem a pečeme při 180 stupních 45 minut. Vychladlý koláč zabalíme do alobalu a necháme v chladu ( v zimě venku, proto zimní koláč) 2 dny uležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept