Jednoduchý recept

Vepřové ledvinky na žampionech

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 52023
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Masox
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
800 g Vepřové ledvinky
3 dl Voda pitná
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 276 kcal
Kilojoule 1 155kJ
2% Sacharidy 8 g
13% Tuky 10 g
15% Sodík 308 mg
62% Bílkoviny 35 g

Vepřové ledvinky na žampionech postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Žampióny očistíme, omyjeme a okapané nakrájíme na plátky. Ledvinky omyjeme studenou vodou, osušíme, rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na plátky.

2

V pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, pak přidáme plátky ledvinek a z obou stran je opečeme. Do pánve přisypeme nakrájené žampiony, podle chuti opepříme a osolíme, přilijeme vodu a vše dusíme pod pokličkou doměkka.

3

Když jsou ledvinky měkké, zaprášíme směs v pánvi moukou, přimícháme rozdrobený Masox, přilijeme pivo, vše důkladně promíchámea ještě krátce převaříme a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept