Vepřové ledvinky na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ledvinky na žampionech
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 52023 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Masox |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
800 g | Vepřové ledvinky |
3 dl | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 641,2mg |
Draslík | 651,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřové ledvinky, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové ledvinky na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Žampióny očistíme, omyjeme a okapané nakrájíme na plátky. Ledvinky omyjeme studenou vodou, osušíme, rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na plátky. |
2 | V pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, pak přidáme plátky ledvinek a z obou stran je opečeme. Do pánve přisypeme nakrájené žampiony, podle chuti opepříme a osolíme, přilijeme vodu a vše dusíme pod pokličkou doměkka. |
3 | Když jsou ledvinky měkké, zaprášíme směs v pánvi moukou, přimícháme rozdrobený Masox, přilijeme pivo, vše důkladně promíchámea ještě krátce převaříme a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařená rýže.