Jednoduchý recept

Husí játra dušená na pivě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 52024

Ingredience

1 ks Cibule
50 g Husí sádlo
800 g Játra husí
1 špetka Kmín celý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 676kJ
5% Sacharidy 17 g
28% Tuky 21 g
17% Sodík 342 mg
59% Bílkoviny 33 g

Husí játra dušená na pivě postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Játra omyjeme studenou vodou, osušíme, odstraníme z nich žilky, nakrájíme je na kousky, opepříme a okmínujeme.

2

V pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, přidáme kousky jater, přilijeme pivo a pod pokličkou dusíme, až jsou měkká.

3

Měkká játra vyjmeme z pánve. Šťávu zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme, přilijeme trochu vody, promícháme a krátce převaříme. Omáčku podle chuti opepříme a osolíme, vrátíme do ní játra, prohřejeme je a podáváme s vařenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept