Kuřecí játra s rajčatovo-pivní omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra s rajčatovo-pivní omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52027 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Játra kuřecí |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
6 ks | Rajčata |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 691,6mg |
Draslík | 745,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra kuřecí, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra s rajčatovo-pivní omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na kolečka. |
2 | Drůbeží játra omyjeme studenou vodou, osušíme, rozkrájíme na malé kousky a obalíme v mouce. |
3 | V pánvi rozehřejeme sádlo a kousky jater v něm za stálého míchání opečeme ze všech stran. Pak játra z pánve vyjmeme, dáme do mísy a uložíme v teple - například v mírně vyhřáté troubě. |
4 | Do pánve nasypeme nakrájená rajčata, podle chuti opepříme a osolíme, přilijeme pivo, za stálého míchání krátce vaříme, až omáčka zhoustne. |
5 | Játra rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařená nebo dušená rýže.