Smažený hovězí jazyk - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený hovězí jazyk
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 190 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52028 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí jazyk |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 296,7mg |
Draslík | 678,2mg |
Vláknina | 446,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí jazyk, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený hovězí jazyk postup přípravy receptu:
1 | Omytý hovězí jazyk uvaříme doměkka ve velkém hrnci s osolenou vodou. Vaření trvá přibližně tři hodiny. |
2 | Měkký jazyk ochladíme ve studené vodě a od špičky ho sloupneme. Pak ho nakrájíme na plátky, které postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, obalené plátky jazyka v něm osmažíme z obou stran do zlatova a podáváme nejlépe s bramborovou kaší. |