Koláč s jablky a krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s jablky a krémem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 52030 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
30 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka polohrubá |
40 g | Mouka pšeničná hrubá |
5 ks | Vejce slepičí |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Na náplň | |
---|---|
120 g | Cukr krupice |
1,3 kg | Jablka |
2 ks cukr vanilka | |
210 g | Cukr moučkový |
250 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko plnotučné |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
Na ozdobu | |
150 g | Čokoláda na vaření |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 136g |
---|---|
Cholesterol | 268,8mg |
Draslík | 326,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 352,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 569,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr krupice, Jablka, Cukr moučkový, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Čokoláda na vaření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s jablky a krémem postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nahrubo nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou, přimícháme vanilkový cukr a cukr krupici. Případnou šťávu z jablek slijeme. |
2 | V míse ušleháme žloutky s cukrem, přidáme vlažnou vodu, prosátou mouku a lehce vmícháme pevný sníh z bílků. |
3 | Jablka narovnáme v souvislé vrstvě na plech vyložený pečícím papírem, přelijeme těstem a v lehce předehřáté troubě pečeme zhruba 20 minut. |
4 | Upečený koláč přeložíme na rovný tác tak, aby jablka byla nahoře, a odstraníme pečící papír. Koláč necháme vychladnout. |
5 | V mezičase připravíme krém. V mléce rozšleháme pudinkový prášek s cukrem a za stálého míchání svaříme. Za občasného míchání necháme pudink zchladnout, poté do něj vmícháme máslo a vymícháme hladký krém. |
6 | Vychladlý koláč rovnoměrně potřeme krémem a posypeme strouhanou čokoládou. Po ztuhnutí nakrájíme řezy. |