Jednoduchý recept

Plátky z telecí kýty na žampiónech

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52037

Ingredience

1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
2 hrst Petržel kudrnka
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
800 g Telecí kýta
2 dl Voda pitná
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 492kJ
1% Sacharidy 5 g
22% Tuky 17 g
10% Sodík 191 mg
79% Bílkoviny 44 g

Plátky z telecí kýty na žampiónech postup přípravy receptu:

1

Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Petrželku omyjeme a najemno nasekáme. Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, na okrajích nařízneme a osolíme.

2

V pánvi rozehřejeme olej, plátky masa v něm z obou stran prudce opečeme, pak je vyjmeme a uložíme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.

3

V oleji po opékání masa osmažíme nakrájené žampióny, přilijeme k nim pivo s trochou vody, přimícháme máslo a mouku a osolíme. Do pánve dáme zpět plátky masa a vše krátce prohřejeme. Porce masa podáváme s rýží, přelité šťávou a posypané nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept