Studená hrášková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená hrášková polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52040 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
500 g | Hrášek mražený |
4 polévková lžíce | Jogurt nízkotučný |
1 polévková lžíce | Máta |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,5 ks | Salát hlávkový |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 170,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 34,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Jogurt nízkotučný, Máta, Pepř černý celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek mražený, Olej olivový, Salát hlávkový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená hrášková polévka postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a na kostky pokrájíme cibuli a velkou bramboru, na proužky rozkrájíme ½ hlávky salátu, umeleme pepř, z čerstvé máty oddělíme 4 lístky na ozdobu a zbytek posekáme. |
2 | V rendlíku na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, pak přilijeme drůbeží vývar, přidáme brambory, hrášek, hlávkový salát a mátu a přikryté dusíme 20 minut. Když jsou brambory měkké, polévku opepříme, odstavíme a necháme vychladnout. |
3 | Polévkovou směs pak dohladka rozmixujeme, přelijeme do mísy a zakrytou necháme alespoň 2 hodiny chladit. |
4 | Studenou polévku rozmícháme, rozdělíme na talíře a porce servírujeme se lžící bílého nízkotučného jogurtu a ozdobené lístkem máty. |