Dort Harlekýn - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort Harlekýn
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 52043 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
70 g | Cukr moučkový |
70 g | Mouka polohrubá |
6 ks | Vejce slepičí |
Na kakaovou náplň | |
---|---|
30 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Kakao |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Na smetanovou náplň | |
30 g | Cukr moučkový |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Na posypání | |
150 g | Čokoláda na vaření |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 327,8mg |
Draslík | 90,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Kakao, Smetana 33% (šlehačka), Smetana 33% (šlehačka), Čokoláda na vaření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort Harlekýn postup přípravy receptu:
1 | Šlehačku svaříme a do druhého dne necháme v chladničce. |
2 | V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme mouku a lehce „zabalíme“ tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. V mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut. |
3 | V mezičase připravíme náplně. Na kakaovou náplň smícháme kakao s cukrem, zašleháme do smetany a dobře vyšleháme elektrickým šlehačem. Na smetanovou náplň smícháme smetanu a cukrem a dobře vyšleháme elektrickým šlehačem. |
4 | Na vychladlý korpus navrstvíme nejprve kakaovou náplň, na ni smetanovou náplň a posypeme nastrouhanou čokoládou. Dort před podáváním necháme vychladit. |