Jednoduchý recept

Telecí řízky v pivním těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52046

Ingredience

3 polévková lžíce Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Petržel kudrnka
0,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
600 g Telecí kýta
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 239 kcal
Kilojoule 999kJ
1% Sacharidy 2 g
12% Tuky 9 g
10% Sodík 194 mg
63% Bílkoviny 35 g

Telecí řízky v pivním těstíčku postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, na okrajích nařízneme a obalíme v mouce.

2

Zbylou mouku v misce smícháme do jemného těstíčka s vajíčky, pivem, jemně nakrájenou petrželkou a solí.

3

Plátky masa v připraveném těstíčku obalíme a pak je zvolna z obou stran smažíme v pánvi na rozehřátém oleji, až jsou měkké.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept