Jednoduchý recept

Telecí plátky dušené na slanině a pivu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52047

Ingredience

2 ks Cibule
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
150 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
800 g Telecí kýta
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 848kJ
2% Sacharidy 7 g
31% Tuky 23 g
25% Sodík 502 mg
84% Bílkoviny 47 g

Telecí plátky dušené na slanině a pivu postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.

2

Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, na okrajích nařízneme, opepříme a osolíme.

3

Na dno žáruvzdorné mísy nebo většího nižšího hrnce rozložíme plátky slaniny, na ně dáme nakrájené maso, pak kolečka cibule a nahoru opět slaninu. Do mísy přilijeme pivo s trochou vody a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.

4

Měkké plátky masa vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, prudce ji osmahneme, naředíme trochou vody, promícháme, dochutíme pepřem a solí a krátce převaříme. Maso vložíme zpět, prohřejeme ho a podáváme s rýží, přelité hustou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept