Jednoduchý recept

Hovězí jazyk smažený v pivním těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 190 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 52048

Ingredience

800 g Hovězí jazyk
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 199kJ
3% Sacharidy 11 g
48% Tuky 36 g
20% Sodík 392 mg
60% Bílkoviny 34 g

Hovězí jazyk smažený v pivním těstíčku postup přípravy receptu:

1

Omytý hovězí jazyk uvaříme doměkka ve velkém hrnci s osolenou vodou. Vaření trvá přibližně tři hodiny.

2

V misce smícháme mouku, vajíčka a pivo, těstíčko osolíme, případně podle chuti i opepříme.

3

Měkký jazyk ochladíme ve studené vodě a od špičky sloupneme. Pak ho nakrájíme na plátky, které obalíme v připraveném těstíčku.

4

V pánvi rozpálíme olej, obalené plátky jazyka v něm osmažíme z obou stran do zlatova a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept