Recept

Pikantní rajčatové rizoto

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52049
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
340 g Rýže neloupaná (Natural)
375 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

80% Kalorie 1,584 kcal
Kilojoule 6 627kJ
88% Sacharidy 316 g
15% Tuky 11 g
118% Sodík 2 g
114% Bílkoviny 64 g

Pikantní rajčatové rizoto postup přípravy receptu:

1

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na plátky, zelenou papriku zbavenou stopky a semen nakrájíme na kostičky, nasekáme chilli papričku a umeleme pepř. Dále necháme okapat a na kostky pokrájíme konzervovaná loupaná rajčata.

2

Ve velké pánvi na rozehřátém oleji restujeme cibuli, zelenou papriku a chilli papričku. Po 3-4 minutách přisypeme rýži, promícháme a ještě opékáme další 3-4 minuty. Opečenou rýži zalijeme vývarem, přidáme rajčata a zakryté poklicí dusíme 30 minut, až se odpaří tekutina a rýže změkne. Hotový pokrm podle chuti opepříme, rozdělíme na talíře a servírujeme.

Poznámka

Můžeme podávat s hrachovými lusky vařenými v páře nebo s grilovaným kuřecím masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept