Pikantní rajčatové rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní rajčatové rizoto
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52049 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
340 g | Rýže neloupaná (Natural) |
375 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 316g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 66g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 138,9mg |
Vitamín E | 8,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Paprika zelená, Pepř černý celý, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rýže neloupaná (Natural) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní rajčatové rizoto postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na plátky, zelenou papriku zbavenou stopky a semen nakrájíme na kostičky, nasekáme chilli papričku a umeleme pepř. Dále necháme okapat a na kostky pokrájíme konzervovaná loupaná rajčata. |
2 | Ve velké pánvi na rozehřátém oleji restujeme cibuli, zelenou papriku a chilli papričku. Po 3-4 minutách přisypeme rýži, promícháme a ještě opékáme další 3-4 minuty. Opečenou rýži zalijeme vývarem, přidáme rajčata a zakryté poklicí dusíme 30 minut, až se odpaří tekutina a rýže změkne. Hotový pokrm podle chuti opepříme, rozdělíme na talíře a servírujeme. |
Poznámka
Můžeme podávat s hrachovými lusky vařenými v páře nebo s grilovaným kuřecím masem.