Jednoduchý recept

Sterilovaný tykvový salát

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 52055
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
80 g Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčičné semínko
0,5 hrst Kopr čerstvý
1 ks Křen
0,5 kávová lžička Nové koření celé
6 dl Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
20 g Sůl
1 kg Tykev
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 150 kcal
Kilojoule 626kJ
8% Sacharidy 29 g
1% Tuky 1 g
66% Sodík 1 g
7% Bílkoviny 4 g

Sterilovaný tykvový salát postup přípravy receptu:

1

Tykev očistíme, oloupeme, vnitřek odstraníme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Mírně osolíme, promícháme, odložíme a necháme stát do druhého dne.

2

Ve vodě rozmícháme sůl, ocet, cukr, přidáme kuličky pepře a nového koření, hořčičné semínko a bobkový list a povaříme. Tykev rozdělíme do sklenic, průběžně prokládáme cibulí, křenem a koprem, poté zalijeme vychladlým nálevem.

3

Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 45 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odležení - do druhého dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept