Jednoduchý recept

Nakládaný zelný salát

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 52059
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

80 g Cukr krystal
1 kávová lžička Kmín celý
0,5 kávová lžička Nové koření celé
5 dl Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
20 g Sůl
5 dl Voda pitná
1 kg Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 132 kcal
Kilojoule 550kJ
7% Sacharidy 27 g
1% Tuky 1 g
67% Sodík 1 g
5% Bílkoviny 3 g

Nakládaný zelný salát postup přípravy receptu:

1

Z červeného zelí odstraníme svrchní listy, očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké nudličky. Mírně osolíme, posypeme kmínem, promícháme a necháme odležet.

2

Mezitím rozmícháme ve vodě ocet, sůl, cukr, přidáme kuličky pepře a nového koření a povaříme.

3

Zelí vymačkáme, rozdělíme do sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Sklenice převážeme celofánem a uchováme v temné a studené místnosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept