Telecí ořech s majonézou nastudeno - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí ořech s majonézou nastudeno
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5206 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
100 g | Moravské uzené maso |
1 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Nové koření celé |
1 ks | Ocet kvasný lihový |
2 ks | Okurky nakládané |
4 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
50 g | Slanina vepřová |
1 ks | Sůl |
1 ks | Telecí ořech |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 223,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Okurky nakládané, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Moravské uzené maso, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Telecí ořech mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí ořech s majonézou nastudeno postup přípravy receptu:
1 | Na klínky nakrájíme uzené maso, slaninu a okurky. |
2 | Maso omyjeme, očistíme, odblaníme a protkneme nakrájenými surovinami. Takto připravené maso zavážeme do mulu nebo do tenkého plátna. |
3 | Dáme vařit vodu, kterou okyselíme octem, osolíme, okořeníme, dáme zeleninu a necháme chvíli vařit. Do vroucí vody přidáme zabalené maso a necháme vařit cca 80 minut. |
4 | Uvařené maso necháme ve vývaru vychladnout, poté jej z vývaru vyndáme a zatížíme ho (dáme přes něj prkénko, závaží anebo těžkou nádobu). |
5 | Maso krájíme na tenké plátky, ozdobýme omytým citrónem nakrájeným na tenké plátky, plátky rajčat a podáváme s majonézou. |