Jednoduchý recept

Rychle kvašené bílé zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 52060

Ingredience

1 ks Brambory
10 g Chléb konzumní
1 kávová lžička Kmín celý
2 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
1 kg Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 58 kcal
Kilojoule 242kJ
4% Sacharidy 13 g
1% Tuky 0 g
15% Sodík 295 mg
5% Bílkoviny 3 g

Rychle kvašené bílé zelí postup přípravy receptu:

1

Zelné hlávky očistíme, důkladně omyjeme studenou vodou a pokrájíme na tenké nudličky.

2

Na dno kastrolu vložíme kousek chleba, oloupaný brambor a přidáme zelí. Posypeme kmínem, zalijeme vlažnou, osolenou vodou a zakryté odložíme na teplém místě. Necháme kvasit cca 2-3 dny.

3

Takto kvašené zelí je určeno k rychlé spotřebě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na kvašení - 2-3 dny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept