Rychle kvašené bílé zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychle kvašené bílé zelí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 52060 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Brambory |
10 g | Chléb konzumní |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
1 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 359,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychle kvašené bílé zelí postup přípravy receptu:
1 | Zelné hlávky očistíme, důkladně omyjeme studenou vodou a pokrájíme na tenké nudličky. |
2 | Na dno kastrolu vložíme kousek chleba, oloupaný brambor a přidáme zelí. Posypeme kmínem, zalijeme vlažnou, osolenou vodou a zakryté odložíme na teplém místě. Necháme kvasit cca 2-3 dny. |
3 | Takto kvašené zelí je určeno k rychlé spotřebě. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na kvašení - 2-3 dny.