Dort s ananasem a tvarohovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort s ananasem a tvarohovým krémem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 52061 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
100 g | Čokoláda na vaření |
80 g | Cukr moučkový |
500 g | Kompot ananasový |
30 g | Máslo čerstvé |
95 g | Mouka polohrubá |
40 g | Mouka pšeničná hrubá |
4 ks | Vejce slepičí |
Na krém | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
120 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
200 g | Máslo čerstvé |
500 g | Tvaroh měkký |
Na želatinu | |
500 ml | Voda pitná |
10 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 251,5mg |
Draslík | 189,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kompot ananasový, Vejce slepičí, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort s ananasem a tvarohovým krémem postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme prosátou mouku a lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a v mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut. |
2 | V mezičase připravíme krém. Máslo utřeme s cukrem do pěny, zašleháme tvaroh, vanilkový cukr, citronovou šťávu. |
3 | Vychladlý korpus rozřízneme, spodní cíl potřeme krémem, poklademe okapanými kousky ananasu a přikryjeme druhým dílem korpusu. Vrchní díl korpusu opět potřeme krémem, poklademe zbylým ananasem a přelijeme vlažnou želatinou. Dort necháme ztuhnout v chladničce. Před podáváním potřeme zbylým krémem a ozdobíme strouhanou čokoládou. |
4 | Želatinu připravíme z plátkové želatiny. Plátky vložíme do rendlíku, zalijeme vodou a necháme asi 10 minut bobtnat. Poté ji za stálého míchání zahříváme, až se úplně rozpustí (nevaříme!). Želatinu necháme zchladnout. |