Jednoduchý recept

Marinované telecí plátky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52065

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Kari koření
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
100 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
800 g Telecí kýta
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 080kJ
2% Sacharidy 6 g
42% Tuky 31 g
10% Sodík 192 mg
76% Bílkoviny 43 g

Marinované telecí plátky postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí.

2

Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme. Plátky masa namočíme do piva, posypeme nakrájenou cibulí, dáme do mísy a necháme je chladu alespoň 30 minut uležet.

3

V pánvi rozehřejeme sádlo, uleželé plátky masa na něm prudce z obou stran opečeme, pak zaprášíme moukou, přidáme koření a prolisovaný česnek, přilijeme pivo, promícháme a přikryté poklicí krátce dusíme.

4

Měkké maso na talířích přelijeme šťávou a podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept