Marinované telecí plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované telecí plátky
Marinované telecí plátky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52065 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kari koření |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
800 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 180,3mg |
Draslík | 788,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 37,6mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kari koření, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované telecí plátky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. |
2 | Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme. Plátky masa namočíme do piva, posypeme nakrájenou cibulí, dáme do mísy a necháme je chladu alespoň 30 minut uležet. |
3 | V pánvi rozehřejeme sádlo, uleželé plátky masa na něm prudce z obou stran opečeme, pak zaprášíme moukou, přidáme koření a prolisovaný česnek, přilijeme pivo, promícháme a přikryté poklicí krátce dusíme. |
4 | Měkké maso na talířích přelijeme šťávou a podáváme s vařenými bramborami. |