Jednoduchý recept

Brněnské plněné telecí řízky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 52066
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Kapie
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
150 g Šunka dušená
600 g Telecí kýta
3 ks Vejce slepičí
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 633kJ
1% Sacharidy 4 g
27% Tuky 21 g
11% Sodík 216 mg
78% Bílkoviny 44 g

Brněnské plněné telecí řízky postup přípravy receptu:

1

Šunku rozkrájíme na kostičky. Sterilované kapie necháme okapat a pak je nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme.

2

Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme.

3

V pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, šunku a kapie. Pak do pánve přimícháme rozšlehaná vajíčka, směs podle chuti opepříme a osolíme, pak ji rozprostřeme na plátky masa. Ty přehneme, okraje sklepneme paličkou a zajistíme párátky.

4

Do pánve přidáme sádlo, rozehřejeme ho a připravené plněné řízky v něm opečeme z obou stran dozlatova. Během pečení maso poléváme pivem.

5

Měkké řízky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme trochou vody, osolíme, promícháme a ještě krátce ji převaříme.

6

Řízky na talířích přelijeme šťávou a podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept