Jednoduchý recept

Krkonošská skopová plec s rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 52076
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
1 špetka Kmín drcený
2 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 hrst Petržel kudrnka
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
250 g Rýže loupaná
800 g Skopová plec
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Vegeta
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 817 kcal
Kilojoule 3 419kJ
18% Sacharidy 64 g
293% Tuky 220 g
4% Sodík 77 mg
47% Bílkoviny 26 g

Krkonošská skopová plec s rýží postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkve oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželku omyjeme a okapanou najemno nasekáme.

2

Skopovou plec omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na kousky.

3

V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, posypeme mletou paprikou, přidáme maso a za stálého míchání ho ze všech stran opečeme. Pak do hrnce přisypeme nakrájenou mrkev, přilijeme pivo s trochou vody, okmínujeme, opepříme, osolíme a pod pokličkou dusíme, až je maso poloměkké. Během dušení maso občas promícháme a podle potřeby přilijeme vodu.

4

K změklému masu přisypeme propláchnutou rýži, dolijeme vodu, vmícháme vegetu a rýži i maso necháme dusit pod pokličkou doměkka. Pak pokličku sejmeme a přebytečnou vodu necháme vyvařit. K směsi nakonec vmícháme najemno nasekanou petrželku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept