Jednoduchý recept

Skopová plec na česneku a pivu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 52078
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Anglická slanina
2 ks Brambory
6 stroužek Česnek
3 ks Cibule
1 špetka Kmín drcený
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
800 g Skopová plec
1 špetka Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 763 kcal
Kilojoule 3 191kJ
5% Sacharidy 17 g
85% Tuky 64 g
19% Sodík 382 mg
49% Bílkoviny 27 g

Skopová plec na česneku a pivu postup přípravy receptu:

1

Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky.

2

Skopovou plec omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky.

3

V hrnci na rozehřátém sádle osmažíme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, posypeme ji paprikou, přisypeme nakrájený česnek a vše promícháme a krátce osmažíme. Pak do hrnce přidáme nakrájené maso, osolíme ho, opepříme a okmínujeme, za stálého míchání krátce orestujeme. Pak přilijeme pivo s trochou vody a maso vaříme do poloměkka. K směsi v hrnci nakonec vmícháme nastrouhané brambory, podle potřeby přilijeme vodu a přikryté dusíme, až je vše měkké. Pak směs dochutíme pepřem a solí, promícháme a podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept