Skopová plec na česneku a pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová plec na česneku a pivu
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52078 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
2 ks | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
800 g | Skopová plec |
1 špetka | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 390,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Česnek, Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová plec na česneku a pivu postup přípravy receptu:
1 | Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. |
2 | Skopovou plec omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky. |
3 | V hrnci na rozehřátém sádle osmažíme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, posypeme ji paprikou, přisypeme nakrájený česnek a vše promícháme a krátce osmažíme. Pak do hrnce přidáme nakrájené maso, osolíme ho, opepříme a okmínujeme, za stálého míchání krátce orestujeme. Pak přilijeme pivo s trochou vody a maso vaříme do poloměkka. K směsi v hrnci nakonec vmícháme nastrouhané brambory, podle potřeby přilijeme vodu a přikryté dusíme, až je vše měkké. Pak směs dochutíme pepřem a solí, promícháme a podáváme s vařenými bramborami. |