Jednoduchý recept

Luzernský perník

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 52095

Ingredience

5 g Anýz mletý
20 g Citronová kůra
200 g Cukr krupice
60 ml Griotka
80 g Kandované ovoce
20 g Kypřicí prášek do pečiva
3 dl Med včelí
800 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
5 g Skořice mletá
1 dl Voda pitná
3 dl Šťáva jablečná 100%

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 576 kcal
Kilojoule 2 412kJ
32% Sacharidy 115 g
11% Tuky 8 g
1% Sodík 12 mg
17% Bílkoviny 9 g

Luzernský perník postup přípravy receptu:

1

Vodu svaříme s 2 lžícemi cukru a necháme vychladnout.

2

V míse smícháme med, zbylý cukr, jablečný mošt, třešňovici, citronovou kůru, nasekané kandované ovoce, 60g másla, skořici, anýz, kypřící prášek a mouku. Nakonec vlijeme cukerný roztok, těsto dobře propracujeme a vytvoříme dva bochánky, které rozložíme na máslem vymazaný plech.

3

Perník pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept