Luzernský perník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Luzernský perník
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52095 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
5 g | Anýz mletý |
20 g | Citronová kůra |
200 g | Cukr krupice |
60 ml | Griotka |
80 g | Kandované ovoce |
20 g | Kypřicí prášek do pečiva |
80 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Med včelí |
800 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Skořice mletá |
3 dl | Šťáva jablečná 100% |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 9,6mg |
Draslík | 235,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Citronová kůra, Cukr krupice, Kandované ovoce, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Griotka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Luzernský perník postup přípravy receptu:
1 | Vodu svaříme s 2 lžícemi cukru a necháme vychladnout. |
2 | V míse smícháme med, zbylý cukr, jablečný mošt, třešňovici, citronovou kůru, nasekané kandované ovoce, 60g másla, skořici, anýz, kypřící prášek a mouku. Nakonec vlijeme cukerný roztok, těsto dobře propracujeme a vytvoříme dva bochánky, které rozložíme na máslem vymazaný plech. |
3 | Perník pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. |