Recept

Lasagne se zeleninou s bílou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 52096
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Na lasagne
6 plátek Lasagne
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
Na zeleninu
3 stroužek Česnek
100 g Cibule
250 g Cuketa
450 g Lilek
40 ml Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
40 ml Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
200 ml Vývar zeleninový
Na omáčku
30 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko plnotučné
30 g Mouka pšeničná hladká
Na posypání
50 g Sýr Parmezán
Na vymazání
30 g Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 868kJ
10% Sacharidy 35 g
43% Tuky 32 g
45% Sodík 893 mg
23% Bílkoviny 13 g

Lasagne se zeleninou s bílou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Lasagne vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 12 minut. Poté je vložíme do studené vody. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, opraný lilek nakrájíme na kostičky, omytou cuketu na tenké plátky. Papriky omyjeme, vykrojíme semena a nakrájíme na proužky.

2

V rendlíku zpěníme na oleji cibuli s česnekem, přimícháme lilek, papriku a cuketu, za stálého míchání smažíme. Ke změklé zelenině přidáme konzervovaná rajčata, protlak, vývar a na mírném plameni za častého míchání dusíme. Na závěr vmícháme sůl, pepř a odstavíme.

3

Na bílou omáčku v rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme mouku a osmažíme světlou jíšku. Do jíšky zašleháme mléko a za stálého míchání vaříme zhruba 3 minuty, poté odstavíme.

4

Do vymazané zapékací mísy střídavě vrstvíme zeleninovou směs a okapané lasagne tak, aby na vrchu byly lasagne. Směs přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným parmazánem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 35 minut při teplotě 180 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept