Zdravý recept

Hovězí hamburger se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52099

Ingredience

1 polévková lžíce Chilli omáčka
1 ks Cibule
750 g Hovězí maso přední
1 ks Mrkev kořen
0,5 ks Okurka salátová
0,5 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
2 ks Rajčata
1 polévková lžíce Rajčatová šťáva
0,5 ks Salát hlávkový
0,5 kávová lžička Tymián sušený
1 l Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
1 ks Červená řepa
6 ks Žemle tmavá

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 844kJ
14% Sacharidy 49 g
92% Tuky 69 g
11% Sodík 211 mg
60% Bílkoviny 34 g

Hovězí hamburger se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Velkou bulvu červené řepy očistíme, omyjeme a v jednom litru vody povaříme asi 45 minut. Když slupka začne praskat, vyjmeme ji z vody a vychladlou oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 8 mm. Přední hovězí maso zbavené tuku umeleme, oloupanou velkou cibuli nakrájíme na malé kostičky, najemno nastrouháme střední oloupanou mrkev a z opraného salátu oddělíme 6 listů. Dále z oloupané půlky velké okurky odkrojíme 6 plátků asi 8 mm silných, rajčata nakrájíme na plátky a nameleme pepř.

2

Ve větší míse důkladně promícháme mleté hovězí maso s cibulí, mrkví, šťávou z rajčat, worcesterskou a chilli omáčkou, pepřem, sušeným oreganem a tymiánem. Ze směsi vytvoříme 6 nízkých karbenátků, které v teflonové pánvi po obou stranách opečeme 5-6 minut.

3

Rozpečeme celozrnné žemle a podélně je rozkrojíme. Na spodní část položíme salátový list, potom karbenátek, plátek červené řepy, okurku a rajče.

4

Navrch přiklopíme horní část žemle a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept