Hovězí hamburger se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí hamburger se zeleninou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52099 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
1 ks | Červená řepa |
1 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 ks | Cibule |
750 g | Hovězí maso přední |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 ks | Okurka salátová |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
2 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Rajčatová šťáva |
0,5 ks | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
1 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
6 ks | Žemle tmavá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 77,5mg |
Draslík | 972,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 4,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Chilli omáčka, Cibule, Hovězí maso přední, Okurka salátová, Oregano sušené, Pepř černý celý, Rajčata, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Rajčatová šťáva, Salát hlávkový, Worcester (worcesterská omáčka), Žemle tmavá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí hamburger se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Velkou bulvu červené řepy očistíme, omyjeme a v jednom litru vody povaříme asi 45 minut. Když slupka začne praskat, vyjmeme ji z vody a vychladlou oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 8 mm. Přední hovězí maso zbavené tuku umeleme, oloupanou velkou cibuli nakrájíme na malé kostičky, najemno nastrouháme střední oloupanou mrkev a z opraného salátu oddělíme 6 listů. Dále z oloupané půlky velké okurky odkrojíme 6 plátků asi 8 mm silných, rajčata nakrájíme na plátky a nameleme pepř. |
2 | Ve větší míse důkladně promícháme mleté hovězí maso s cibulí, mrkví, šťávou z rajčat, worcesterskou a chilli omáčkou, pepřem, sušeným oreganem a tymiánem. Ze směsi vytvoříme 6 nízkých karbenátků, které v teflonové pánvi po obou stranách opečeme 5-6 minut. |
3 | Rozpečeme celozrnné žemle a podélně je rozkrojíme. Na spodní část položíme salátový list, potom karbenátek, plátek červené řepy, okurku a rajče. |
4 | Navrch přiklopíme horní část žemle a servírujeme. |