Recept

Jehněčí sekaný řízek na másle

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 521
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Citrony
750 g Jehněčí maso
100 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Muškátový květ
1 g Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
25 g Sůl
60 g Tuk
60 g Vejce slepičí
600 ml Voda pitná
150 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 565kJ
4% Sacharidy 14 g
35% Tuky 26 g
49% Sodík 989 mg
20% Bílkoviny 11 g

Jehněčí sekaný řízek na másle postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso opláchneme a najemno umeleme spolu se žemlí namočenou ve smetaně. Osolíme, okořeníme, přidáme jemně nastrouhanou kůru z omytého citronu, vejce a vše dobře promícháme.

2

Ze vzniklé hmoty pomocí mouky tvarujeme oválné řízky o tloušťce cca 10mm.

3

Řízky klademe do pekáče vytřeného tukem a v horké troubě je prudčeji opečeme.

4

Po opečení je obrátíme, zastříkneme vodou a za občasného přelévání vzniklou šťávou je pod poklicí dusíme.

5

Nakonec udušené řízky vyjmeme, šťávu procedíme, buď ji rozředíme nebo odvaříme, přisolíme, zjemníme máslem a nalijeme na řízky, které ve šťávě ještě krátce podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept