Recept

Špagety s tuňákem a slávkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 52100
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
35 ml Olej olivový
3 polévková lžíce Pažitka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Rajčata
200 g Slávky nakládané
0,5 kávová lžička Sůl
400 g Tuňák v oleji
Na těstoviny
2 polévková lžíce Olej rostlinný
500 g Špagety
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 851 kcal
Kilojoule 3 561kJ
27% Sacharidy 98 g
31% Tuky 23 g
18% Sodík 365 mg
95% Bílkoviny 54 g

Špagety s tuňákem a slávkami postup přípravy receptu:

1

Česnek nakrájíme nadrobno, spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na kousky, pažitku nakrájíme nadrobno. Konzervovaného tuňáka scedíme a necháme okapat. Slávky scedíme, nálev odložíme a slávky necháme okapat.

2

Na omáčku v rendlíku na oleji zpěníme česnek, přidáme rajčata a za stálého míchání dusíme. Po zhruba 5 minutách přimícháme tuňáka, slávky a nálev ze slávek a dusíme dalších 5 minut. Na závěr omáčku ochutíme pepřem a solí a držíme ji na teple.

3

Do vroucí osolené vody s olejem vložíme špagety a vaříme na skus. Uvařené špagety scedíme a necháme okapat.

4

Špagety podáváme na servírovací míse promíchané s omáčkou a posypané pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept