Recept

Zeleninový talíř s arašídovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52101
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 kg Brambory rané
1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli omáčka
1 ks Cibule
150 g Fazolové lusky zelené
100 g Fazolové výhonky
125 ml Jogurt nízkotučný
100 g Máslo arašídové
2 ks Mrkev kořen
1 ks Okurka salátová
0,5 ks Pekingské zelí
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Salát římský
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 213kJ
14% Sacharidy 50 g
12% Tuky 9 g
5% Sodík 102 mg
19% Bílkoviny 11 g

Zeleninový talíř s arašídovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ze zelených fazolových lusků okrájíme špičky, oloupané mrkve nakrájíme na tenké proužky, pekingské zelí na nudličky, římský salát rozebereme na listy, salátovou okurku nakrájíme na proužky.

2

Oškrabané nové brambory uvaříme doměkka a necháme je vychladnout. Postupně, asi po minutě, krátce povaříme každý druh zeleniny zvlášť (kromě salátu a okurky). Spařenou zeleninu vyjmeme a položíme do misky s ledovou vodou.

3

Servírovací talíř obložíme listy římského salátu, na které naaranžujeme brambory a jednotlivé druhy zeleniny.

4

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s prolisovaným česnekem ji opečeme na suché teflonové pánvi doměkka. Přidáme chilli omáčku, arašídové máslo a vodu. Směs dobře promícháme a pomalu přivedeme k varu.

5

Pánev sundáme z plotny, vmícháme jogurt a opepříme. Arašídovou omáčku servírujeme ve zvláštní misce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept