Campanelle se srdcovkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Campanelle se srdcovkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 52104 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na srdcovky | |
---|---|
500 g | Mušle srdcovky |
1 ks | Šalotka |
130 ml | Víno bílé |
Na těstoviny | |
20 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Campanelle |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 192,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Mušle srdcovky, Šalotka, Víno bílé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Olej olivový, Těstoviny Campanelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Campanelle se srdcovkami postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme víno, přidáme pokrájenou šalotku, srdcovky a zprudka alespoň 5 minut vaříme. Poté necháme srdcovky vychladnout a otevřené vyloupeme. |
2 | V mezičase ve vroucí osolené vodě s olejem uvaříme těstoviny na skus, slijeme a necháme okapat. |
3 | V hlubokém rendlíku na másle zpěníme drobně pokrájený česnek a petrželovou nať, přidáme okapané těstoviny a srdcovky. Směs zahřejeme a před podáváním osolíme a opepříme. |