Vaječné smaženky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječné smaženky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 5211 |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 299,4mg |
Draslík | 118,3mg |
Vláknina | 892,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječné smaženky postup přípravy receptu:
1 | Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme petrželovou nať a odstavíme z ohně. |
2 | V hrnku rozkvedláme osolená vejce, přidáme cibuli s petrželí a 2 lžíce vody. |
3 | Na pánvi ve vyšší vrstvě horkého tuku smažíme dvě podélné omelety. Smažíme na středně silném ohni, omelety obrátíme a dosmažíme. |
4 | Hotové smaženky mají zkadeřené okraje. Necháme je okapat na papírových ubrouscích. Podáváme na krajících chleba a zdobíme rajčaty, okurkami apod. |