Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52110

Ingredience

4 kávová lžička Bazalka
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
310 g Fazole bílé sterilované
150 g Hovězí maso zadní
250 g Lasagne
2 kávová lžička Olej olivový
0,5 kávová lžička Oregano sušené
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
125 g Sýr Cottage
30 g Sýr Parmezán
125 g Sýr Ricotta
1 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 317kJ
21% Sacharidy 74 g
18% Tuky 14 g
23% Sodík 463 mg
62% Bílkoviny 35 g

Lehké lasagne postup přípravy receptu:

1

Přední hovězí maso bez tuku umeleme, slijeme bílé sterilované fazole a rozmačkáme okapaná loupaná konzervovaná rajčata. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, prolisujeme stroužek česneku, nasekáme čerstvou bazalku a nastrouháme sýr parmezán. Dále si připravíme 4 pláty lasagne.

2

Na masovou omáčku ve velké pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme cibuli s česnekem, přidáme mleté hovězí maso a na prudkém ohni vše opékáme, až maso zhnědne.

3

Sterilované fazole smícháme s rajským protlakem, rajčaty a cukrem, přidáme 2 lžičky bazalky se sušeným oreganem a vše přimícháme k opečenému masu. Za občasného míchání vše na mírném ohni vaříme asi 15 minut do zhoustnutí.

4

Polovinu masové směsi navrstvíme na dno zapékací mísy o rozměrech 25 x 15 cm a přikryjeme 2 pláty lasagne. Rozprostřeme zbylou masovou omáčku, kterou opět pokryjeme těstovinovými pláty. V mixéru dohladka umixujeme sýry ricotta a cottage s vejcem, směs rozprostřeme na vrchní vrstvu lasagne, posypeme strouhaným parmezánem a zbytkem bazalky. Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 200°C a při této teplotě zapékáme 35-40 minut.

5

Když jsou lasagne měkké, rozdělíme pokrm na talíře a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept