Marmeláda z podzimního ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marmeláda z podzimního ovoce
Marmeláda z podzimního ovoce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52111 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Broskve |
2,5 kg | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
1 kg | Hrušky |
1 kg | Jablka |
1 kávová lžička | Kyselina citrónová |
2 špetka | Sorban draselný |
1 kg | Švestky |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 149g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 290,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 190,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Hrušky, Jablka, Švestky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kyselina citrónová, Sorban draselný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Marmeláda z podzimního ovoce postup přípravy receptu:
1 | Jablka a hrušky oloupeme, odstraníme jadřince a spolu s vypeckovanými švestkami, /které neloupeme/ a broskvemi nakrájíme na malé kousky. Nakrájené kousky ovoce dáme do nižšího, ale velkého hrnce a mixérem rozmixujeme. |
2 | Rozmixovanou směs přelijeme do jiného hrnce, který položíme na sporák a za stálého míchání přivedeme k varu. Pokud by byla směs hodně hustá, tak ji podlijeme vodou. Ve vaření pokračujeme za občasného míchání přibližně 20-25 minut, aby směs vařením zahoustla. V polovině vaření do hrnce přisypeme cukr a vanilkový cukr. Před dokončením vaření přidáme kyselinu citrónovou a špetku Sorbanu. |
3 | Uvařenou a hustou marmeládu stáhneme z ohně. Naplníme jí připravené sklenice /malé/, které zavíčkujeme. Všechny sklenice obrátíme víčky dolu a necháme vychladnout. Vychladlou marmeládu uskladníme na chladné a tmavé místo, kde ji také delší dobu můžeme uchovat. |